Човекът по природа е експериментатор. Вечно търсещият му дух е родил

...
Човекът по природа е експериментатор. Вечно търсещият му дух е родил
Коментари Харесай

Какво се случва, когато заровите бананова кора и яйчени черупки в градината?

Човекът по природа е експериментатор. Вечно търсещият му дух е родил не едно и две открития. Навремето, в тъмните епохи, хората смесвали живак и сяра с вярата да получат злато и го наричали алхимия. Днес пък ентусиастите-градинари съчетават бананови кори с яйчени черупки и го наричат… Познайте какво?

 банани и яйца
Какъв е смисълът от двор или градина, в случай че земята не дава плодове? Не е изненадващо, че доста градинари са подготвени на всевъзможни опити, с цел да получат годишна продукция.

Интересен метод изобрети известен блогър градинар. Човекът предлага да заровите една бананова кора и яйчени черупки до „ проблематичните “ култури, които мъчно дават годишна продукция.
 яйце и банан

Според ютюбъра с милиони гледания Гари Пиларчик, няма потребност да харчите пари за скъпи стимуланти на растежа на зеленчуците или да се забърквате с купчина компост. Повечето проблеми с реколтата ще бъдат решени посредством обикновен за подготвяне “ бананово-яйчен тор “. Достатъчно е просто да изкопаете дребна (20-30 см) дупка в земята по-близо до кореновата система и да „ заровите “ продуктите, посочени нагоре.

 бананово яйчен тор

Гари прави оценка преимуществата на метода от личния си опит, като преди този момент се е въоръжил със познания от региона на химията и биологията. Факт е, че както банановите кори, по този начин и черупките на яйцата, както множеството други „ ядливи “ органични артикули, гният бързо. И в процеса на изгниване те отделят огромно количество хранителни (за почвата) субстанции. Например, към 40% от „ състава “ на банана е чист калий, който е толкоз нужен за растежа на зеленчуците и плодовете. Също по този начин съдържа огромно количество фосфор и магнезий.

 яйчени черупки

Яйчните черупки са незаместим и изцяло органически източник на калций. Съдържа още фосфор, мед, магнезий, цинк и даже азот. Получава се впечатляващ лист с естествени субстанции, нали?

 градинар разсад

Авторът на метода препоръчва специално да го употребявате за поддържане на домати. След като зарови органичния тор по горната рецепта на 1 октомври, Гари събра най-голямата годишна продукция от впечатляващата си процедура напролет. Без освен това да е похарчил и стотинка и съвсем без никакви старания за задачата!

Впечатляващо, нали?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР